Search

Ξενοδοχεία: Τι στυλ φωτιστικών να επιλέξετε…

Sun-Light / Άρθρα  / Ξενοδοχεία: Τι στυλ φωτιστικών να επιλέξετε…

Ξενοδοχεία: Τι στυλ φωτιστικών να επιλέξετε…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Δώστε στυλ στα δωμάτια σας!

Σε μια έντονα ανταγωνιστική εποχή όπως η σημερινή, οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων πρέπει να βρουν νέους τρόπους προσέλκυσης επισκεπτών και τουριστών, προκειμένου να ανταποκριθούν στις πιέσεις της εγχώριας αγοράς και να ανταπεξέλθουν στον αυξανόμενο ανταγωνισμό γειτονικών χωρών.

Με τα boutique hotels να είναι το νέο trend, η διακόσμηση σε συνδυασμό με το φωτισμό ενός ξενοδοχείου έχουν έρθει στο προσκήνιο με στόχο… τη δημιουργία μίας μοναδικής εμπειρίας για τους πελάτες. Στυλ όπως τα vintage, rustic, industrial, total white είναι μερικά από τα είδη που χρησιμοποιούνται ευρέως και προσδίδουν ποιότητα, χαρακτήρα και κάνουν ένα ξενοδοχείο να ξεχωρίζει.

Ο φωτισμός και κατ’ επέκταση τα φωτιστικά δεν είναι πλέον ένα συμπληρωματικό κομμάτι της διακόσμησης, αλλά με τα μοντέρνα και ιδιαίτερά τους σχέδια εκπλήσσουν θετικά και διεγείρουν τη φαντασία…

Vintage

Το vintage στυλ διακόσμησης αναφέρεται σε παλαιότερες δεκαετίες και προσπαθεί να μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο. Μια γλυκιά αίσθηση από το παρελθόν είναι το βασικό χαρακτηριστικό της. Σιδερένια ή ξύλινα φωτιστικά, σε παστέλ και φυσικές αποχρώσεις και λεπτομέρειες με πατίνα, συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό με μία δόση ρομαντισμού

και νοσταλγίας.

Ανάλογα τη χρονική περίοδο και την αίσθηση που θέλουμε να προσδώσουμε στο χώρο μας, υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για κάθε γούστο!

Industrial

Συχνά το industrial στυλ συγχέεται και ταυτίζεται με το vintage. Λόγω των χρωματισμών που επικρατούν σε αυτή την τάση, όπως είναι η πατίνα, η τεχνητή σκουριά, τα σκούρα χρώματα (μαύρο, ανθρακί, σκούρο καφέ κ.ά.) αλλά και των υλικών όπως οι μεταλλικοί σωλήνες, τα πλέγματα και το ξύλο, μας δίνει την εντύπωση του ημιτελούς και του παλαιού. Έτσι συχνά το vintage και το industrial μπλέκονται μεταξύ τους και μας δίνουν ένα πανέμορφο αποτέλεσμα κάνοντας κάθε χώρο να ξεχωρίζει.

Φωτιστικά με μεταλλικούς σωλήνες, με πλέγματα σε διάφορα σχέδια και χρωματισμούς, με γυαλιά κατασκευασμένα με διάφορες τεχνικές σε μοναδικά σχήματα και φωτιστικά από μέταλλο και ξύλο.

Rustic

Το rustic έχει και αυτό ομοιότητες με το vintage καθώς παίρνει στοιχεία από το παρελθόν και την διακόσμηση παλιών αγροικιών κυρίως του εξωτερικού αλλά όχι μόνο. Εδώ κυριαρχούν τα απλά υλικά όπως το ξύλο, η πέτρα και το σχοινί σε διάφορους συνδυασμούς μεταξύ τους όλα σε φυσικές αποχρώσεις. Ειδικά το ξύλο, που είναι το βασικό υλικό αυτού του είδους διακόσμησης, είναι ένα στοιχείο που δίνει χαρακτήρα στο χώρο και αναδεικνύει την προσωπικότητά του.

Φωτιστικά εξολοκλήρου κατασκευασμένα από σχοινί, ξύλο ή πέτρα σε απλούς φυσικούς χρωματισμούς δίνουν μία μοναδική αίσθηση στο χώρο σας.

Total White

Η λευκή διακόσμηση προσφέρει καθαρότητα, φωτεινότητα και διαύγεια στο χώρο και μέσω των αντιθέσεων στα χρώματα μπορείτε να τονίσετε όποιο στοιχείο του δωματίου σας επιθυμείτε. Το λευκό είναι ένα χρώμα που κάνει το χώρο να φαίνεται πιο μεγάλο και δίνει στο ύφος του δωματίου μία πιο εκλεπτυσμένη νότα. Είναι ένα από τα βασικά χρώματα της μινιμαλιστικής αισθητικής και βοηθάει ώστε ο χώρος σας να δείχνει πιο γαλήνιος και φωτεινός. Είναι ένα στυλ διακόσμησης που αναδεικνύει μέσα από τις αντιθέσεις και γι’ αυτό και πολλές φορές θα το δείτε σαν βάση στη σύγχρονη διακόσμηση.

Εδώ μπορείτε να επιλέξετε λευκά ή διάφανα φωτιστικά ώστε απλά να συμπληρώσουν στην ατμόσφαιρα του χώρου σας ή να κινηθείτε σε έντονους χρωματισμούς, από μαύρο, γκρι, καφέ έως κόκκινο, μπλε, πράσινο, ανάλογα τι θέλετε να τονίσετε και να αναδείξετε.

 

 

Πηγή: papantoniou.gr

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

x

Στο διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας.