Search

Φωτίστε τους εξωτερικούς σας χώρους!

Sun-Light / Uncategorized  / Φωτίστε τους εξωτερικούς σας χώρους!

Φωτίστε τους εξωτερικούς σας χώρους!

Φωτισμός Εξωτερικών Χώρων…

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν θα περνούσατε περισσότερο χρόνο στον κήπο σας αν είχατε τον κατάλληλο φωτισμό;

 

FOTISTIKA ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Πολλοί μπορεί να μη σκέφτονται τη σημασία του φωτισμού ενώ σχεδιάζουν έναν εξωτερικό χώρο-κήπο. Η ασφάλεια, σε συνδυασμό… με τη δυνατότητα χρήσης υπαίθριων χώρων μετά τη δύση του ηλίου, είναι 2 βασικοί λόγοι που οι σχεδιαστές προτείνουν να προσθέσετε το φωτισμό στα σχέδια σας. Ο φωτισμός παρέχει τη δυνατότητα να γευματίσετε έξω, να καμαρώσετε τα αγαπημένα σας φυτά ή απλά…. να μη σας “φάνε οι 4 τοίχοι”! Πράγμα σημαντικό για την ψυχολογία όλων μας!

Όταν, λοιπόν, πρόκειται για το σχεδιασμό μιας νέας αυλής ή για την ανανέωση ενός υπάρχοντος κήπου, ο φωτισμός συχνά αντιμετωπίζεται ως μια δεύτερη σκέψη. Πολλοί δεν ενδιαφέρονται να ξοδέψουν επιπλέον χρήματα ή δεν καταλαβαίνουν τη σημασία του φωτισμού της αυλής τους τη νύχτα!

FOTISTIKA ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥΟ φωτισμός εξωτερικών χώρων, όμως, εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς. Οι φωτισμένες διαδρομές, ακόμα και τα διακοσμητικά φώτα, τους καθιστούν ασφαλέστερους κατά την πλοήγησή τους σε αυτόν και αποτρέπουν ενδεχόμενους εισβολείς. Η μαλακή λάμψη του περιβάλλοντος δημιουργεί μια ελκυστική ατμόσφαιρα. Εκτός από την ενίσχυση της ομορφιάς ενός κήπου, ο φωτισμός επεκτείνει το χρόνο που δαπανάται σε εξωτερικούς χώρους. Εάν μια αυλή είναι σωστά φωτισμένη, οι άνθρωποι την εκμεταλλεύονται με περισσότερους τρόπους μόλις πέσει το σκοτάδι. Τι ομορφότερο από αυτό;

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών φροντίζουν την ασφάλεια τους πρώτα. Βεβαιωθείτε ότι τα μονοπάτια, οι σκάλες, οι βεράντες και οι οδοί οδήγησης είναι καλά φωτισμένοι. Ο φωτισμός ασφαλείας μπορεί να είναι όμορφος και λειτουργικός ταυτόχρονα. Στη συνέχεια, εξετάστε το υπόλοιπο της αυλής. Πού θα περνούσατε περισσότερο χρόνο μετά τη δύση του ηλίου αν υπήρχε επαρκής φωτισμός; Ακόμα και μια ευρύχωρη βεράντα μπορεί να γίνει επέκταση του σπιτιού σας, κατάλληλη τόσο για διασκέδαση όσο και για χαλάρωση! Χρησιμοποιήστε φώτα για να αναδείξετε ελκυστικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, όπως περίφραξη, δέντρα, βρύσες ή αγάλματα.

FOTISTIKA ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥΥπάρχουν περιπτώσεις όπου επιτρέπεται η ύπαρξη διαφορετικών τύπων φωτισμού.
Παρακάτω μπορείτε να πάρετε κάποιες ιδέες και φυσικά να τις προσαρμόσετε στο δικό σας χώρο και στο δικό σας γούστο…

-Ο φωτισμός κατά μήκος ενός φράκτη (για παράδειγμα) ενισχύει και οριοθετεί την εμφάνιση. Επιπροσθέτως, ο φωτισμός του φράχτη προσφέρει βάθος και διάσταση στο χώρο σας.
-Τα μικρά φωτιστικά LED πάνω από ένα τραπέζι δημιουργούν υποτονικό φωτισμό για νυχτερινή διασκέδαση ή χαλάρωση.
-Η ανάδειξη κάποιων δέντρων-φυτών δημιουργεί ονειρεμένο σκηνικό και οπτικό ενδιαφέρον!

Με λίγα λόγια, όταν εξετάζετε το φωτισμό, πρώτα αξιολογήστε το χώρο σας. Δημιουργήστε μια λίστα με τις περιοχές του και εξοικειωθείτε με διαφορετικούς τύπους φωτισμού. Συμβουλευτείτε έναν σχεδιαστή για πιο περίπλοκα έργα. Φυσικά μπορείτε να απευθεινθείτε και σε εμάς στη Sun-Light! Σημαντικό είναι να μην αγχωθείτε! Ο φωτισμός μπορεί να προστεθεί σταδιακά καθώς ο χρόνος και ο προϋπολογισμός το επιτρέπουν!

Σε γενικές γραμμές, ο φωτισμός θεωρείται ως αναπόσπαστο στοιχείο του συνολικού σχεδιασμού.
Τα φώτα υπάρχει δυνατότητα να προγραμματιστούν ώστε να ενεργοποιούνται και να απενεργοποιούνται συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Με το πέρασμα του χρόνου θα είστε πραγματικά χαρούμενοι πουFOTISTIKA ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ επενδύσατε σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα φωτισμού. Θα έχετε κάνει τον εξωτερικό σας χώρο πιο όμορφο, πιο ενδιαφέρον και πιο φιλόξενο!

Η ενσωμάτωση διαφορετικών πηγών φωτός έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο εξελιγμένο, ευχάριστο αποτέλεσμα!

Σκεφτείτε το!

 

 

 

Από την ομάδα της Sun-Light!

x

Στο διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας.